📰 NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

2a Regata de la Lliga Catalana de Llagut Català
18-06-2023
Aquest passat diumenge 18 de juny, la localitat de Flix va ser l’escenari de la segona regata de la XX Lliga Catalana de Llagut. Organitzada pel Club Nàutic Flix la Federació Catalana de Rem i amb el suport de l’Ajuntament de Flix, va comptar amb la participació de 17 clubs i amb un total de 47 equips inscrits.

En aquesta segona regata de lliga, el Club Rem Cambrils va participar-hi amb quatre categories, Veterà Masculí, Veterà Femení, Absolut Femení, Cadet Masculí (mixta) i amb la participació de quatre vogadors de l’Escola de Rem, cedits al Club Nàutic Flix en la categoria Infantil.

La pluja regnant de bon matí va provocar el retard de l'inici de les regates en més d'hora i mitja sobre l'horari previst. Amb la finalitat d'ajustar al màxim els horaris algunes de les proves cronometrades en les categories sènior no es van realitzar, passant a desenvolupar-se les finals directament.

Els jutges, protagonistes de nou.
Pel que fa als jutges, novament van tornar a ser protagonistes. En aquesta ocasió, segons el Club Rem Cambrils, es va fer palès una total manca de garanties i fiabilitat en la de gestió arbitral, amb multitud d’irregularitats afectant a diversos Clubs de rem. Per exemple, inscripcions de vogadors infantils com vogadors sèniors, registre de dates de naixement de vogadors veterans errònies, publicació de les actes de les proves cronometrades sense reflectir els temps de sortida, errors en les posicions de les classificacions, etc.

De fet, el Club Nàutic El Balís (Barcelona) va manifestar el seu descontent a través d’un escrit oficial enviat a la Federació Catalana de Rem on deia que “tot l'esforç que fan els clubs durant tot l'any per fer pujar el nivell del Rem a Catalunya, no és correspost al nivell de la Federació”.

Resultats
En les proves cronometrades l’equip Veterà Femení va millorar respecte a l’anterior regata, obtenint una 6a posició, fet pel qual només els va permetre classificar-se per disputar la Final B, on va finalitzar en 4a posició

Pel que fa a les categoria masculina, l’equip Veterà va aconseguir arribar en la 7a posició en la prova cronometrada, el que només els va permetre classificar-se per disputar la Final B, on van acabar 3rs.

L’equip Cadet Masculí mixte, va arribar en el 3r lloc de la crono, classificant-se per disputar la Final A i finalitzat en 3a posició.

Pel que fa a l’equip Absolut Femení (Final A) va aconseguir novament una 3a posició, amb un registre de 09:17,10 min.

L’equip Infantil del Club Nàutic Flix, amb la participació de quatre vogadors del Club Rem Cambrils, va finalitzar la regata en 2a posició, amb un temps de 03:15,80 min.