📰 NOTÍCIES

XIIa Regata de Llaguts Pineda de Mar
20-07-2024
El passat dissabte 20 de juliol es va celebrar la XII Regata de Llagut Pineda de Mar, encabida dins de la Festa de la Mar. Aquesta és una regata lúdica que organitza l’Associació Marpi i CN Bétulo.

Un grupet de socis de lúdic de Rem Cambrils, alguns amb molt poquet temps al club però amb moltíssimes ganes, vam formar una tripulació i vam participar, un any més, a aquesta regata que és ja un clàssic.

La regata va començar sobre les 10.30 del matí amb cinc mànegues de 1200m on hi van participar 20 tripulacions de 10 clubs d'arreu de Catalunya.

L'equip de Rem Cambrils, que era mixte, va assolir el millor temps a la fase d'eliminatòries: 7'26"77, treient 20 segons al segon millor temps.

Amb una final accidentada, Rem Cambrils es va quedar fora del podi per uns segons amb una quarta posició.

Després de l’entrega de premis, l'esdeveniment va finalitzar amb una fideuà a la platja a càrrec de l'Associació Marpi.

Molt contents d'haver participat un any més i agraïts per l'acollida que sempre rebem.

...
S'inicia el projecte de Travessia de la Costa Catalana amb Llagut.
18-05-2024
El passat dissabte 18 de maig es va donar el tret de sortida de l’ambiciós projecte de La Gran Travessia de Llagut Català realitzant la 1a etapa, la més meridional de Catalunya dividida en dos trams.
 
Cal recordar que aquest projecte  - iniciativa del Club Rem Cambrils – va ser presentat el passat mes de març al Barcelona International Sailing Center (BISC) amb la finalitat de recórrer tota la costa Catalana, des de Les Cases d'Alcanar fins a Portbou, vogant amb llagut en diferents etapes, com un Camí de Sant Jaume però pel mar. Actualment s'han unit en l'organització i col·laboració per aquest projecte un total de 27 Clubs d’arreu de Catalunya.
 
En aquesta inici es va comptar amb la participació d'11 Clubs, amb un total de 12 embarcacions de Llagut Català i prop de 180 vogadors i vogadores.
 
La sortida inaugural d’aquesta travessa va tenir lloc voltants les 09:15 h. des de la Platja del Ciment d'Alcanar per baixar al port de Les Cases d'Alcanar i ascendir rumb cap a La Ràpita, primer tram amb un recorregut al voltant d'11 km. (5,9 milles nàutiques).
 
A la Platja del Garbí de La Ràpita va tenir lloc una aturada per esmorzar i permetre el relleu de tripulacions. Sobre les 11:00 h. es va reprendre de nou la travessa per realitzar el segon i últim tram en direcció a la Platja del Trabucador del Parc Natural del Delta.
 
Especialment aquest segon tram, tant l’estat de la mar i la component del vent en contra van fer que els 14 Km (7,8 milles nàutiques) de travessa restants fossin més durs i llargs, arribant a destí voltants les 15:00 h.
 
Cal destacar que durant tot el recorregut de la travessa i com a mesura seguretat es va anar acompanyant d’una llanxa de suport, marcant el rumb a seguir alhora de vigilar que ningú es quedés enrere.
Un cop recollides i carregades totes les embarcacions, va tenir lloc un dinar tots plegats al Restaurant Desemboca Beach Club del Càmping Alfacs.
 
Allí mateix, tots els vogadors i vogadores van segellar a través d'un codi QR la seva participació, fet que els permetrà obtenir la confirmació d'haver realitzat aquesta 1a etapa al passaport electrònic que el Club Rem Cambrils està preparant.
 
Tenint en compte el calendari de regates lúdiques i de competició, que és recurrent, es preveu fer la 2a etapa per la costa barcelonina a finals d’estiu voltant els mesos de setembre - octubre.
 
Tothom que estigui interessat podrà trobar més informació a les xarxes socials i a través de la pàgina web creada específicament per aquest esdeveniment
www.lagrantravessia.cat

Fotos: cedides
...
Campionat de Catalunya de LLaüt Mediterrani 2024 - Deltebre
11-05-2024
L’equip Cadet Masculí del Club Rem Cambrils obté la medalla de bronze en el XIV Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani.
 
Aquest passat dissabte 11 de maig la localitat de Deltebre va ser l’escenari de la catorzena edició del Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani. Organitzada l’A.E. Xino-Xano Deltebre conjuntament amb la Federació Catalana de Rem, va comptar amb la participació de 15 Clubs i amb un total de 43 equips inscrits.
 
En aquest campionat, el Club Rem Cambrils va participar-hi amb 4 categories, Veterà Masculí, Veterà Femení, Absolut Femení i Cadet Masculí (mixte). 
 
Resultats regata.
 
L’equip Veterà Femení només va poder classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta regata (700 m.) en 4a posició amb un registre 03:25,12 min. obtenint la 8a posició en la classificació general del campionat.
 
Pel que fa a l’equip Veterà Masculí també només va poder classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta regata (700 m.) en 2a posició amb un registre 03:11,30 min. obtenint finalment la 6a posició en la classificació general del campionat.
 
Igualment la categoria Absolut Femení en la tanda d’eliminatòries va classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta prova (1.400 m.) en 1a posició, amb un crono de 07:26,80 min., obtenint la 5a posició en la classificació general del campionat.
 
Per últim, destacar de la merescuda 3a plaça en la Final A – medalla de bronze – obtinguda per l’equip Cadet Masculí, finalitzant la prova (700 m.) amb un registre de 03:38,30 min., després d’haver-se classificat en 1a posició en la tanda d’eliminatòries.
 
Dins de la categoria Cadet Masculí cal fer una menció molt especial a una tripulació combinada entre clubs, formada per 2 integrants del club AE Xino-Xano, 2 integrants del Club Nàutic Flix i 4 integrants del Club Rem Cambrils, competint tots plegats amb una embarcació patronejada per l’A.E. Xino-Xano, obtenint el 4t millor temps en la proves eliminatòries, fet que els hagués permès classificar-se per poder disputar la Final A, però al tractar-se d’una tripulació combinada finalment no van poder puntuar, i per tant, no van poder disputar la Final A en base al reglament normatiu de la federació que especifica que en el Campionat de Catalunya la totalitat de vogadors i vogadores d'un llaüt, han de pertànyer a un mateix club.
 
Club Rem Cambrils - Classificació general Campionat de Catalunya
 
·      Cadet Masculí                     3a posició (Medalla de bronze)
·      Absolut Femení                 5a posició
·      Veterà Masculí                   6a posició
·      Veterà Femení                   8a posició
 

Resum de la temporada 2023 - 2024
 
En opinió de l’equip tècnic, tanquem la temporada satisfets dels resultats obtinguts en general com a Club i de l'evolució mostrada per les tripulacions en conjunt, fent especial esment a les tripulacions d'escola, les quals amb l'empenta dels seus entrenadors han demostrat la seva vàlua en aquest esport.
 
La temporada de Llagut Català va ser una bona oportunitat per treballar un equip absolut masculí completament nou i amb alguns membres que no havien remat mai, el qual va fer un creixement exponencial però malauradament no s'ha pogut consolidar en la segona fase del Llaüt Mediterrani. De manera semblant però amb més fortuna ha evolucionat l'absolut femení.
 
En aquesta segona meitat de temporada, per contra, els equips veteranes i veterans han mostrat el seu compromís marcant una regularitat en la participació. Esperem que la temporada vinent aquestes tripulacions puguin fer un pas més i acostar-se a posicions de podi.
 
Un dels objectius aconseguits i del que el Club Rem Cambrils es sent particularment satisfet, és la participació per primera vegada en el Campionat de Catalunya de Batel, sent la primera competició en aquesta modalitat d’embarcació, amb una tripulació de l’Escola de Rem i una Absolut Femení.
 
Cal destacar també la bona entesa amb altres clubs amb l’Escola de Rem com A.E. Xino-Xano, Club Nàutic Flix o Rem Badalona, per poder garantir la màxima participació de la canalla a les regates, de vegades inclús amb tripulacions mixtes.
 
Proper Objectiu.
 
De cara la temporada vinent, el Batel serà una de les prioritats per l'Escola de Rem i es buscarà maximitzar la implicació i participació també a la Lliga de Batel. Una manera més de potenciar el rem base i afavorir la participació en categories inferiors, com ja fan altres clubs que també tenen escola.
 
En quan a categories superiors, sempre és un objectiu poder tenir tripulacions d'absolut a l'hora que difícil. Intentarem ser-hi la propera temporada, més enllà de les tripulacions de veterans i veteranes, que seguiran treballant per escalar graons en les classificacions.
 
A tot això, i a l'espera de conèixer el calendari definitiu 2024-2025, esperem que la FCR pugui desplegar recursos i incentius necessaris per tal de potenciar el rem base i les categories d'absolutes, que si bé aquest any han mostrat una revifalla en quan a participants, disten molt del gran nombre de clubs amb categoria veterans.

Autor fotos: Antoni Font | Sònia Castellnou 
...
Campionat de Catalunya de Rem de Mar 2024
04-05-2024
La vogadora Alexia Xiaomin Reina del Club Rem Cambrils obté la medalla de bronze en el Campionat de Catalunya de Rem de Mar.
 
El passat dissabte 4 de maig, el Club de Rem Olímpic Barcelona va acollir amb gran entusiasme la celebració del Campionat de Catalunya de Rem de Mar 2024 juntament amb la Skyline Barcelona. El club amfitrió va realitzar un esforç notable per atraure participants, comptant amb la col·laboració de molts dels clubs de Rem de Mar de Catalunya per garantir l’èxit de l’esdeveniment.
 
La regata es va dur a terme al Barcelona International Sailing Center (BISC), on el temps va evolucionar d’una calma inicial a condicions que van posar a prova la destresa dels vogadors i vogadores en un veritable desafiament en aquesta modalitat de rem de mar. Aquest canvi va afegir un element d’incertesa i va demostrar la dificultat i l’atractiu d’aquesta disciplina, posant a prova la resistència i l'habilitat de tots els participants.
 
El Club Rem Cambrils va tenir una actuació destacada, millorant els resultats obtinguts l’any anterior. En la modalitat C1X Juvenil Femení, la vogadora Alexia Xiaomin Reina va assolir una merescuda 3a posició (medalla de bronze), mentre que en la modalitat C2X Veterà Mixtes, el tàndem format per la Giuliana Tuttolomondo i el Xavi Blach van obtenir – una no menys importat - 4a posició.
 
Aquests èxits reforcen el compromís del Club Rem Cambrils amb el creixement i la promoció d’aquest modalitat de rem que, a diferencia del Beach Sprint, es tracta d’una regata de llarga distancia (3.000 m. o 6.000 m. depenent de la categoria) a mar obert, amb la dificultat afegida de boies a elecció del club organitzador.
 
Per acabar, volem expressar el nostre agraïment al Club de Rem Olímpic Barcelona per l'acolliment rebut i la impecable organització de la regata. El número de participants creix regata rere regata i això ens dona forces per tirar endavant el projecte que el Club Rem Cambrils va iniciar fa ara un any. Cal recordar que a la nostra ciutat, el Club Rem Cambrils ha estat pioner en incloure en la seva oferta esportiva aquesta modalitat de rem, disciplina que serà olímpica als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.
Propera cita
 
La propera regata serà el 20 de juliol, també a Barcelona, on en aquesta ocasió el Reial Club Marítim de Barcelona serà l’encarregat de donar la benvinguda als participants en una nova jornada de competició i camaraderia.
 
Fotos cedides.
...
Regata Sant Jordi de Llagut 2024 - Tarragona
27-04-2024
Un equip de l’àrea lúdica del Club Rem Cambrils obté la 2a posició en la ja tradicional Regata Sant Jordi de Llagut - Tarragona.
 
Un equip de vogadors i vogadores de l’àrea de lúdic del Club Rem Cambrils va assolir la 2a posició en la 5a edició de la Regata Social Sant Jordi de Llagut i que va tenir lloc aquest passat dissabte 27 d’abril a Tarragona. Organitzada pel Reial Club Nàutic de Tarragona, va comptar amb l’assistència de 8 clubs i amb un total de 18 equips participants.
 
A més el Club Rem Cambrils va participar amb una tripulació i amb dos vogadors més cedits a un equip mixt, conjuntament amb vogadors de Llaguts de Vilanova, Rem Premià, Llaguts de Calafell i del Reial Club Nàutic de Tarragona.
 
Inicialment el format previst de la regata d'eliminatòries era enfrontar dues tripulacions alhora, sortint d’una boia central, cadascuna en sentit oposat anirien a buscar una boia situada a 125 m, recorren un llarg de 250 m i virant en una segona boia per tornar al punt inicial. Degut a les adverses condicions climatològiques i a l’estat de la mar no permetien fer-ho amb seguretat, l'organització va decidir canviar el format a una sortida llençada fins una boia, virada (ciavoga) i tornada amb un recorregut total de 300 m.
 
Posteriorment, els vuit primers classificats van participar en una segona prova (semifinals) i així mateix els 4 millors classificats d’aquesta segona, varen disputar la prova cronometrada final
 
A la tanda d’eliminatòries, l’equip del Club Rem Cambrils va assolir la 6a posició amb un registre de 01:58,71 min. classificant-se per disputar les semifinals. Per altre banda, la tripulació mixta tot i fer un bon temps amb un crono de 02:07,78 min. no va poder classificar-se.
 
A la segona ronda, del total de 8 tripulacions participants l’equip del Club Rem Cambrils va obtenir el 4t millor temps amb registre de 01:55,85 min. classificant-se per disputar la final.
 
En la tanda de finals, l’equip del Club Rem Cambrils – molt ajustat - assoleix la 2a posició amb un registre de 01:54,07 min., darrera de Vogadors de Calafell (01:50,42 min.) i per davant de Llaguts de Vilanova 2 (01:54,26 min.) i Llaguts de Vilanova 1 (02:06,20 min.).
Després del lliurament de trofeus i del sorteig de premis, tots els vogadors, vogadores i acompanyants van gaudir d'un dinar de germanor amenitzat amb música i ball.
 
Contents d'haver participat i dels bons resultats assolits un any més, esperem tornar-hi l'any vinent.
 
Des del Club Rem Cambrils volem agrair al Reial Club Nàutic de Tarragona l'atenció rebuda en tot moment i per l'organització d'aquest esdeveniment.

Fotos cedides.
...
Campionat de Catalunya de Batel | Canal Olímpic de Castelldefels
14-04-2024
El diumenge 7 d’abril - i per primera vegada - el Club Rem Cambrils va participar en el Campionat de Catalunya de Batel celebrat en el Canal Olímpic de Castelldefels.
El Club Rem Cambrils va participar-hi en dues categories, Infantil Masculí i Sènior Masculí.
 
Tot i obtenir la 6a posició del Campionat en el cas de la categoria Sènior Femení, cal destacar la 4a posició del Campionat de Catalunya obtinguda per l’equip Infantil Masculí.
És una fita importat pel que representa l’Escola de Rem.

Autor Fotos (Toni Fargas)
...
II Regata Beach Sprint 2024
06-04-2024
El CLUB REM CAMBRILS fa història organitzant per primer cop una regata de Beach Sprint a Cambrils.
 
El dissabte 6 d’abril Cambrils va ser la seu de la II Regata Beach Sprint 2024 organitzada pel Club Rem Cambrils i la Federació Catalana de Rem, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils.
 
Aquesta edició va comptar amb la participació de 4 clubs, Club Nàutic Bétulo, Club Esportiu Olímpic Barcelona, Reial Club Marítim de Barcelona i el Club Rem Cambrils.
 
El Beach Sprint té la particularitat que acull equips individuals i de dobles. És una modalitat ràpida, perquè les embarcacions de les quatre categories participants, cadets, juvenils, absoluts i veterans, completen un recorregut de 500 metres. La regata s'organitza sota un sistema d'eliminatòries, semifinals i finals. Les regates comencen amb un senyal - tret o una sirena de sortida - i els competidors remen des de la platja cap a una boia, o punt de retorn, per tornar després cap a la platja. Un cop a la platja, han de sortir ràpidament de les seves embarcacions i córrer cap a la línia de meta. És un estil de rem i una modalitat d’embarcacions – el Rem de Mar - molt vistós que desperta un gran interès entre els assistents.
 
Cal recordar que el Rem de Mar en la disciplina de Beach Sprint serà olímpica als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.
 
Segons fons de la Federació Catalana de Rem:
 
“... aquesta segona edició de la Regata Rem Beach Sprint es consolida com una de les cites imprescindibles del calendari esportiu català ”
 
El Club Rem Cambrils va participar-hi amb cinc vogadors i vogadores, repartits en tres categories, Juvenil Femení (1XJF), Master Masculí (1XMM) i Veterà Masculí Mixta (2XVMixt).
 
A la cloenda, va tenir lloc l’entrega de medalles a càrrec del Sr. Alfredo Clúa (Alcalde de Cambrils), la Sra. Camí Mendoza (Regidora de Turisme, Platges i Esports), el Sr. Aleix Rom (Representant Territorial de l’Esport a Tarragona) i el Sr. Francisco Paz (President de la Federació Catalana de Rem).
 
Resultats de la prova.
 
Els resultats van ser molt satisfactoris, ja que el Club Rem Cambrils va aconseguir pujar al podi en tres categories:
 
Juvenil Femení (1XJF)
 
·      Alexia Reina (Medalla de Bronze)
 
Master Masculí (1XMM)
 
·      Xavier Blach (Medalla de Plata)
 
Veterà Masculí Mixta (2XVMixt)
 
·      Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach (Medalles d’Or)
 
 
Foto capçalera. La parella Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach del Club Rem Cambrils, podi 1a posició categoria Veterà Masculí Mixta (2XVMixt). (Autor: Antoni Font)
 
Galeria Fotos:  (Autor: Antoni Font)


...
3ª Regata Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani - Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels)
16-03-2024
Un nou podi assolit en la 3a regata de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani
 
Diumenge 10 de març va tenir lloc al Canal Olímpic de Catalunya la tercera regata de Lliga Catalana de Llaüt mediterrani. En aquesta edició, va comptar amb la participació de 16 Clubs i amb un total de 40 equips inscrits.
 
El format de regata va ser amb ciavogues, amb un recorregut de 700 metres i una ciavoga en el cas de les categories de Veterà Masculí, Veterà Femení i Cadets i de 1.400 metres i 3 ciavogues per la resta de categories.
 
El Club Rem Cambrils va participa-hi amb un total de 5 equips, Cadet Masculí (mixta), Absolut Femení, Absolut Masculí, Veterà Femení i Veterà Masculí.
 
Resultats obtinguts:
 
Destacar el podi obtingut - 2a posició – en la categoria Cadet Masculí (mixta) finalitzant la prova amb un registre de 03:38,6 min.
 
L’equip Veterà Femení va aconseguir el segon lloc (Final C) amb registre de 03:28,9 min. Pel que fa a l’equip Veterà Masculí va disputar una emocionat i renyida (Final B), finalitzant aquesta prova en segon lloc amb un registre de 03:12,1 min. i amb una diferència d'arribades amb la resta d'equips participants de tan sols 1 segon.
 
Tant mateix l’equip Absolut Masculí (Final B) va finalitzar la regata en 3a posició amb un temps de 07:01,02 min.
 
Pel que fa a l’equip Absolut Femení malauradament va quedar desqualificat per poder disputar cap Final degut a una irregularitat en l'alineació d'una de les seves vogadores com a conseqüència de cobrir una baixa mèdica (relleu) d'una de les seves companyes.

Autor Foto: Antoni Font...
II L´Escala Coastal Rowing 2024 - Regata Beach Sprint
05-03-2024
El CLUB REM CAMBRILS obté dos podis en la categoria de Rem de Mar – Beach Sprint

Aquest passat dissabte 2 de març L’Escala va ser l’escenari de la 2a edició de L’Escala Coastal Rowing (Rem de Mar) en la categoria de Beach Sprint, i organitzada conjuntament per la Federació Catalana de Rem i el Club Nàutic L’Escala.

En aquesta edició va comptar amb la participació de 7 clubs amb un total de 34 vogadors i vogadores inscrits, sent en aquesta ocasió la primera regata en la modalitat de Beach Sprintcelebrada a Catalunya. Cal recordar que el Rem de Mar en la disciplina de Beach Sprint serà olímpica als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.

Aquesta disciplina de Beach Sprint - una de les de rem en aigües obertes - es caracteritza per la seva explosivitat. La distància de la regata pot variar, però generalment es duu a terme en trams curts amb ciavoga de 500 metres en total. Poden ser tant individuals com per equips. Les regates comencen amb un senyal - tret o una sirena de sortida - i els competidors remen des de la platja cap a una boia, o punt de retorn, per tornar després cap a la platja. Un cop a la platja, han de sortir ràpidament de les seves embarcacions i córrer cap a la línia de meta.

En aquesta prova el Club Rem Cambrils va participar-hi amb quatre vogadors i vogadores, repartits en tres categories, Juvenil Femení (1XJF), Veterà Masculí (1XMM) i Veterà Masculí Mixt (2XVMixt).

Els resultats van ser molt satisfactoris, ja que el Club Rem Cambrils va aconseguir pujar al podi en dues categories:
Veterà Masculí (1XMM) : Xavier Blach – Medalla de Bronze | Veterà Masculí Mixt (2XVMixt) : Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach – Medalles de Bronze
Cal destacar la 4a posició obtinguda per la vogadora Alexia Reina en la categoria Juvenil Femení (1XJF) així com la 8a posició assolida pel vogador Joan Colell dins la categoria Veterà Masculí (1XMM)

Foto cedida per : Náutic l´Escala.
...
Mostrant de la 1 a la 9.
126 notícies publicades.