📰 NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

3a Travessa dels Cagarrieres
17-09-2022
El passat dissabte 17 de setembre va tenir lloc la 3a edició de la "Travessa dels Cagarrieres", regata de caire lúdic-festiva organitzada pel Club Rem Cambrils, amb sortida des del Port de l'Hospitalet de l'Infant i destí el Port de Cambrils; amb un recorregut total aproximat de 9 milles (uns 16,5 km), repartits en dos trams.

En aquesta edició hi van participar un total de quatre clubs: el Reial Club Nàutic de Tarragona, els Vogadors de Calafell, l'Associació Esportiva Llaguts Vilanova i la Geltrú i el Club Rem Cambrils, amb un total de sis llaguts i amb la participació de més d'un centenar de vogadors i vogadores.

Un any més es va comptar amb el suport i acompanyament de l’embarcació "La Valenta", llaüt a motor del tipus Menorquina patronejada pel Sebastià així com amb la participació de diverses embarcacions de l’Associació l’Arjau Vela Llatina de Cambrils.

Tot i que la sortida estava prevista per a les 9.30 hores des del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, degut als forts vents regnants a la zona (de l'ordre dels 18 a 24 nusos) es va decidir finalment –per raons de seguretat– cancel·lar la sortida i, per tant, l'execució del primer tram. Es va desplaçar l’inici de la travessa a la Platja dels Pilars (terme municipal de Mont-roig del Camp), punt de sortida previst del segon tram, on igualment i com ja és tradició es va aprofitar per fer un esmorzar de germanor.

Posteriorment es va donar el tret "oficial" de sortida de la travessa, iniciant el recorregut d'unes 4,8 milles nàutiques (uns 9 km) que separen aquest punt del Port de Cambrils i finalitzant amb l'entrada conjunta de totes les embarcacions participants. Com a novetat d’enguany, el Club Rem Cambrils hi ha participat amb tres llaguts amb la incorporació de l'últim Llagut Català adquirit recentment i batejat com "Valquíria".

Un cop finalitzada la travessa, es va celebrar un dinar amb tots el clubs on es va aprofitar per atorgar a cadascun dels vogadors i vogadores un diploma commemoratiu de la seva participació en aquesta tercera travessa dels Cagarrieres.