📰 NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

Campionat de Catalunya de LLaüt Mediterrani 2024 - Deltebre
11-05-2024
L’equip Cadet Masculí del Club Rem Cambrils obté la medalla de bronze en el XIV Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani.
 
Aquest passat dissabte 11 de maig la localitat de Deltebre va ser l’escenari de la catorzena edició del Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani. Organitzada l’A.E. Xino-Xano Deltebre conjuntament amb la Federació Catalana de Rem, va comptar amb la participació de 15 Clubs i amb un total de 43 equips inscrits.
 
En aquest campionat, el Club Rem Cambrils va participar-hi amb 4 categories, Veterà Masculí, Veterà Femení, Absolut Femení i Cadet Masculí (mixte). 
 
Resultats regata.
 
L’equip Veterà Femení només va poder classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta regata (700 m.) en 4a posició amb un registre 03:25,12 min. obtenint la 8a posició en la classificació general del campionat.
 
Pel que fa a l’equip Veterà Masculí també només va poder classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta regata (700 m.) en 2a posició amb un registre 03:11,30 min. obtenint finalment la 6a posició en la classificació general del campionat.
 
Igualment la categoria Absolut Femení en la tanda d’eliminatòries va classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta prova (1.400 m.) en 1a posició, amb un crono de 07:26,80 min., obtenint la 5a posició en la classificació general del campionat.
 
Per últim, destacar de la merescuda 3a plaça en la Final A – medalla de bronze – obtinguda per l’equip Cadet Masculí, finalitzant la prova (700 m.) amb un registre de 03:38,30 min., després d’haver-se classificat en 1a posició en la tanda d’eliminatòries.
 
Dins de la categoria Cadet Masculí cal fer una menció molt especial a una tripulació combinada entre clubs, formada per 2 integrants del club AE Xino-Xano, 2 integrants del Club Nàutic Flix i 4 integrants del Club Rem Cambrils, competint tots plegats amb una embarcació patronejada per l’A.E. Xino-Xano, obtenint el 4t millor temps en la proves eliminatòries, fet que els hagués permès classificar-se per poder disputar la Final A, però al tractar-se d’una tripulació combinada finalment no van poder puntuar, i per tant, no van poder disputar la Final A en base al reglament normatiu de la federació que especifica que en el Campionat de Catalunya la totalitat de vogadors i vogadores d'un llaüt, han de pertànyer a un mateix club.
 
Club Rem Cambrils - Classificació general Campionat de Catalunya
 
·      Cadet Masculí                     3a posició (Medalla de bronze)
·      Absolut Femení                 5a posició
·      Veterà Masculí                   6a posició
·      Veterà Femení                   8a posició
 

Resum de la temporada 2023 - 2024
 
En opinió de l’equip tècnic, tanquem la temporada satisfets dels resultats obtinguts en general com a Club i de l'evolució mostrada per les tripulacions en conjunt, fent especial esment a les tripulacions d'escola, les quals amb l'empenta dels seus entrenadors han demostrat la seva vàlua en aquest esport.
 
La temporada de Llagut Català va ser una bona oportunitat per treballar un equip absolut masculí completament nou i amb alguns membres que no havien remat mai, el qual va fer un creixement exponencial però malauradament no s'ha pogut consolidar en la segona fase del Llaüt Mediterrani. De manera semblant però amb més fortuna ha evolucionat l'absolut femení.
 
En aquesta segona meitat de temporada, per contra, els equips veteranes i veterans han mostrat el seu compromís marcant una regularitat en la participació. Esperem que la temporada vinent aquestes tripulacions puguin fer un pas més i acostar-se a posicions de podi.
 
Un dels objectius aconseguits i del que el Club Rem Cambrils es sent particularment satisfet, és la participació per primera vegada en el Campionat de Catalunya de Batel, sent la primera competició en aquesta modalitat d’embarcació, amb una tripulació de l’Escola de Rem i una Absolut Femení.
 
Cal destacar també la bona entesa amb altres clubs amb l’Escola de Rem com A.E. Xino-Xano, Club Nàutic Flix o Rem Badalona, per poder garantir la màxima participació de la canalla a les regates, de vegades inclús amb tripulacions mixtes.
 
Proper Objectiu.
 
De cara la temporada vinent, el Batel serà una de les prioritats per l'Escola de Rem i es buscarà maximitzar la implicació i participació també a la Lliga de Batel. Una manera més de potenciar el rem base i afavorir la participació en categories inferiors, com ja fan altres clubs que també tenen escola.
 
En quan a categories superiors, sempre és un objectiu poder tenir tripulacions d'absolut a l'hora que difícil. Intentarem ser-hi la propera temporada, més enllà de les tripulacions de veterans i veteranes, que seguiran treballant per escalar graons en les classificacions.
 
A tot això, i a l'espera de conèixer el calendari definitiu 2024-2025, esperem que la FCR pugui desplegar recursos i incentius necessaris per tal de potenciar el rem base i les categories d'absolutes, que si bé aquest any han mostrat una revifalla en quan a participants, disten molt del gran nombre de clubs amb categoria veterans.

Autor fotos: Antoni Font | Sònia Castellnou 

Galeria: