NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

Èxit de participació a la baixada de l’Ebre – TransEbre 2019
05-10-2019

En l'edició d'aquest any, el CLUB REM CAMBRILS ha estat el Club de Rem amb la major participació, amb d'un total de 40 socis amb dos Llaguts i tres Kayaks. Va tenir lloc aquest passat dissabte 5 d'octubre amb sortida a la població de Miravet i arribada a Tortosa. Organitzat per l'Associació Esportiva Vogadors de Calafell, aquest tradicional descens transcorre íntegrament pel riu Ebre, amb un recorregut total aproximat d’uns 44 Km i repartit en tres trams. I varen participar un total de cinc clubs; Associació Esportiva Vogadors de Calafell, Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, Vogadors Baix a Mar de Torredembarra, Club Nàutic el Masnou i Club Rem Cambrils.

Al matí en el “pas de la barca” del marge esquerre del riu a Miravet, va tenir lloc la concentració de tots els Clubs participants, on es va realitzar la descàrrega de les embarcacions i posterior sortida del primer tram Miravet – Benifallet, amb una distància aproximada de 14 Km.

En aquesta etapa vàrem poder gaudir de les vistes del Castell Templari de Miravet. Destacar les ruïnes d'un antic molí àrab situat en un racó, al marge dret del riu. La impressionant paret de la roca “dels Penjats”, roca que domina el riu i on a l'edat Mitjana es penjaven a delinqüents per escarmentar als navegants. També la possibilitat de navegar a través dels canals interiors de l’illa del Nap o l'illa de Cateura, just abans d’arribar a Benifallet fi del primer tram on es va aprofitar per esmorzar.

Voltants les 12:00 h es va iniciar la sortida de la segona etapa Benifallet- Tivenys amb una distància d’uns 15 Km. Tram tortuós i encaixonat, el riu discorre més tranquil en un paratge més abrupte i envoltats a l’esquerra, pel "Coll de Som” i a la dreta, per la Serra de Cardó. Es pot observar també la Torre de Mollet antic refugi i hostal als navegants de l'Ebre a mig camí entre la ciutat de Tortosa i el castell de Miravet. El punt àlgid de la jornada va ser l’arribada a L'Assut de Xerta on es van replegar totes les embarcacions participants, Llaguts i Kayaks per tal d’endinsar-nos en la resclosa i descendir els 7 metres de desnivell que separen el nivell del riu amb la sortida. De nou al riu i a poca distancia vàrem arribar al final del segon tram, a Tivenys, on es va celebrar un dinar amb la totalitat dels participants, familiars i amics. A la tarda i després de dinar, es va sortir de nou per tal de completar l’últim tram, Tivenys – Tortosa.

Aquest últim trajecte va transcórrer amb una navegació més calmada i amena, proper a alguns dels trams de la Via Verda. Un dels punts interessants és el pas pels voltants de l’illa d'Audi, entorn natural amb una gran varietat d'ambients i vegetació de ribera. Per últim, i voltants les 19:15 h arribada a la ciutat de Tortosa on es va posar punt i final al descens.

Des del CLUB REM CAMBRILS volem agrair a l’Associació Esportiva Vogadors de Calafell, l’esforç realitzat i l'excel·lent organització d’aquest esdeveniment.